lauantai 2. lokakuuta 2010

Pitäisi opiskella lapsen kehitystä, joten nyt on oikeen hyvä hetki päivittää blogia.

Eka viikko, joskin vajaa sellainen, yliopistoa on nyt takana. Toisaalta tuntuu että tehtävää ja luettavaa on ihan hirveesti, mutta sitten toisaalta taas kaikki mitä koulussa tehdään on joko kuuntelua (luennot) tai muiden opiskelijoiden kanssa puhumista (tutoriaalit). Ainakin tähän mennessä, voi tietty olla että ens viikolla aletaan tehdä jotain tieteellistä tutkimusta tai kirjoittamaan laajoja esseitä :D

Luennoilla oon pysyny suht hyvin kärryillä ja tutoriaaleissakin tajunnu melko hyvin mitä muut puhuu, mutta ite en oo osannu osallistua, mikä ärsyttää ja harmittaa. Suomeks ois niiiiiin helppo puhua kulloisestakin aiheesta, mutta enkuks koko keskittyminen menee siihen että pystyn seuraamaan muiden keskustelua. Oon ollu täällä vasta reilun kaks viikkoa, joten ehkä en voi ees oottaa että puhuminen sujuis vielä huippuhyvin :P Ens viikolla ainakin oon samassa pisteessä muiden kanssa kielen suhteen, kun alkaa valinnaisaineena gaelin alkeet, eikä kukaan muukaan siitä ryhmästä osaa sanakaan sitä kieltä :D Opiskelen sitte vierasta kieltä vieraalla kielellä.

Vaikka kaikki uus onkin jännää ja on kivaa kun vielä ei oo kerenny kyllästyä mihinkään, nii silti ootan että kaikkeen ehtii sopeutua niin ettei ihan kaikki enää oo uutta. Tai siis, että koululla tietää missä hoitaa mitäkin asioita ja osais kulkea siellä eksymättä ja että tunnistais vuosikurssilaiset niin ettei joka ryhmästä löydy pelkkiä uusia kasvoja :D Omaan ryhmään varsinkin haluaisin tutustua paremmin, koska se vaikuttaa tosi kivalta. Musta on ihan kiva kun lukion jälkeen on taas tavallaan oma luokka :)

Ei kommentteja: