lauantai 10. maaliskuuta 2012

Taustaa koitin vaihtaa kevaisemmaks, mut ei se halunnu muuttua mun mielikuvien kaltaiseksi. Moh.

Placement on vihdoin loppu ja tanaan olis tarkotus ekaa kertaa sitten joulukuun paasta nakemaan ihmisia (muitakin kun Robia tai alle 12-vuotiaita siis). Jee! Tuntuu ihan kummalta lukea tai kattoa telkkaria tuntematta syyllisyytta siita etta pitas olla tekemassa tuntisuunnitelmia, evaluationeita tai muita oppimateriaaleja.

Tahan syyllisyydettomyyden tunteeseen on kuitenkin ehka parempi vaan totutella, koska sita tulee nyt jatkumaan jonkun aikaa - paatin pitaa valivuoden ja palata (taman kevaan normisti suoritettuani) yliopistolle vasta syksylla 2013. Syyna tahan on se etten paassyt placementtia lapi - syysta etta mun aanesta ei valittynyt tarpeeksi tunnetta eika sen korkeus vaihdellut, eika kehonkieli ollut tarpeeksi innostunutta ja jopa kaansin selkani luokalle kertaalleen, kun kirjotin jotain taululle. Kaikki muu oli kohdillaan. Meilla on lista asioista joista pitaa saada satisfactory jos haluaa tyoharjottelun paasta lapi, kun tuutori tulee arvioimaan, ja ekalla visiitilla mulla oli kolme kohtaa unsatisfactory, mm. behaviour management ja sellasten arvosteluruutujen taytto tuntisuunnitelmassa. Toinen visiitti oli sitten nyt viime maanantaina (edellinen siis oli edellisviikon tiistaina, eli kaytannossa valissa oli kolme paivaa koululla) ja tuutori sano etta olin onnistunu korjaamaan kaikki mista se eka tuutori oli huomauttanu, jopa behaviour management oli nyt ihan hyva. Mutta etta vaikka han on allistynyt siita miten hyvin parjaan vieraalla kielella ja etta oon tehny valtavasti toita ja kansiossa on kaikki mita pitaakin ja etta luokanopettaja, luokka ja rehtori tykkaa musta valtavasti, niin lapi han ei voi paastaa, aiemmin mainituista syista. Syista, joita se eka tuutori ei edes maininnut.

Oon samaa mielta ton tokan tuutorin kanssa siita etta tolla alueella on parannettavaa, mutta epareilulta tuntuu se, etta eka tuutori ei sanonut tuosta mitaan - luulin etta mun esiintyminen on ihan ok, koska olis se tuutori muuten siita edes jotain maininnut? Mutta minkas teet, joudun siis tekemaan placementin uudestaan tuon takia. Tuntuu ihan silta ettei parhaansa tekeminen ja 2-7 tunnin joka iltainen tyoskentely riita. Kylla, oon vahan katkera! Mutta toisaalta, en ollu ainoa joka ei paassyt lapi, ja ainakin lapimeno oli todella lahella. Ja koska paatin pitaa valivuoden, ei tarvi tan kevaan jalkeen vuoteen stressailla esseista tai tyoharjotteluista :P

Valivuoden aikana olis tarkotus loytaa toita ja saada lisaa itseluottamusta enkun suhteen. Ihmiset sanoo jatkuvasti etta mun englanti on tosi hyva, ja ymmarrankin nykyaan paljon helpommin mita ihmiset sanoo ja pystyn puhumaan takasin, mutta koko ajan on sellanen peikko takaraivossa kuiskimassa etta en oo niin sujuva kun mita oon suomeks. No en tietenkaan oo, ja joskus joutuu tarkemmin miettimaan miten sanoo jonkun asian tai miten se kuulostaa jarkevalta ja ymmarrettavalta.

Rob alkaa olla kyrsiintynyt nykyiseen tyopaikkaansa ja on alkanu katella muita toita. Riippuen mista toita loytyy, on puhuttu etta saatettais muuttaa Glasgow'sta poies vuodeksi, ja sitten tulla takaisin kun jatkan yliopistoa. Nakee sitten mita tapahtuu :)

Oli muuten karua lukea lasten tarinoita mita ne kirjotti. Aiheena oli "My memorable event" eli tapahtuma, joka jostain syysta on jaanyt lasten mieleen. Sita odottais etta lapset kertoo jostain hauskasta tai jannasta, mutta tassa luokassa mm. yks tytto kirjotti millasta oli kun isa ei paassytkaan jouluna lomille vankilasta, yks poika siita miten sen pikkusisarukset adoptoitiin toiseen perheeseen ja poika jai yksin sijaisvanhempien luo.

2 kommenttia:

Viveka kirjoitti...

Hei välivuosi on varmasti ihan loistava idea! :D mä ihan innostun sun puolesta, pääset kunnolla kokeileen sielä muutakin kun sitä opiskelua :D

mutta toi että et päässyt noiden juttujen takia placementtia läpi on naurettavaa, sanon suoraan. ja varsinki kun toi eka tuutori ei sanonu siitä mitään. mitä vittua. ja sitte että sut isketään vaikeelle alueelle aikä sitä oteta mitenkään huomioon. paskaa.

mutta vähän kanssa siistiä jos muutattekin vuodeksi jonnekin muualle! vaihtelua vähän ;)

mulla on ollu ihan kamala kiire, mutta skype pian, sitten kun saan itekin vähän aikaa sivuun x____x

LauraJ kirjoitti...

Hirmu paljon siukkuja ja tsemppiä sulle vielä loppukevääseen. Sulla on oikeasti niin paljon rankempaa kun mulla oli koko koulun aikana ja silti oot kaikkes varmasti yrittäny, mitä nyt ihminen vaan jaksaa. Susta tulee niin hyvä ope kun selviät siitä koulusta läpi! Joudutko nyt sitten suorittaan koko työharjottelun uudestaan vai ton näyttö-homman 'vaan'? Meneekö se siis välivuoden yli?
Ehkä tosiaan paikallaan tuo välivuosi, sääkin oot kumminki kovasti opiskellu, kyllä sitä kerkiää vielä koulua käyä! :)